top_10_coffeeshops_amsterdam

Top 10 Coffeeshops Amsterdam

Dat Amsterdam veel te bieden heeft qua coffeeshops, zal niemand verbazen. Maar wat zijn nu echt de hotspots? Wij hebben de 10 beste, leukste en bijzondere coffeeshops op een rijtje gezet!

Om van de ongeveer 185 coffeeshops in Amsterdam een geschikte keuze te maken, is een vrij lastige opgave. Wij verzamelden in het kader van Ontdek Amsterdam een tiental coffeeshops die het bezoeken meer dan waard zijn.

1) BABA

baba_coffeeshop_v2

Warmoesstraat 64, 1012 JH Amsterdam

BABA Coffeeshop is te vinden in de Warmoesstraat, één van Amsterdams oudste straten. De coffeeshop is gevestigd in een authentiek hoekhuis en is omringd door sexshops en adult cinemas. Het interieur laat zich kenmerken door een aangename Oosterse sfeer. Indrukwekkende beelden van Indische Goden met mooie gewaden zijn dan ook door de gehele coffeeshop (en zelfs aan de buitenkant) te vinden. De sfeer is erg gemoedelijk en sociaal bij BABA, wat al te meer reden is voor veel mensen om weer terug te komen.

2) De Dampkring

de_dampkring_coffeeshop

Handboogstraat 29, 1012 XM Amsterdam

De Dampkring valt al gelijk op als je er langs loopt. De klassieke uitstraling van de coffeeshop is dan ook zeker waar hij in Amsterdam bekend voor staat. Combineer dit met het prachtige interieur en het maakt deze plek tot een echte vondst. Binnen is het ruim opgezet met klassiek kaarsverlicht interieur. Er wordt een soort authentiek Spaanse / Zuiderse sfeer uitgestraald. Daarnaast is De Dampkring ooit decor geweest voor de bekende film “Ocean’s 12”, met bekende acteurs als George Clooney, Brad Pitt en meer die tijd spendeerden in deze coffeeshop. Het bezoeken waard dus!

3) Barney’s Coffeeshop

barney's_coffeeshop

Haarlemmerstraat 102, 1013 EW Amsterdam

Barney’s coffeeshop op de Haarlemmerstraat wordt door velen als favoriet gezien. Zowel Amsterdammers en toeristen weten deze coffeeshop dan ook massaal te vinden. Barney’s is te vinden in een 500-jaar oud pand, maar is van binnen zeker niet oubollig. Op elke tafel is namelijk een LCD-scherm te vinden met alle relevante informatie die je maar nodig hebt. Binnen is het druk, gezellig en bedrijvig. Barney’s geniet vooral bekendheid door de uitmuntende en vriendelijke service van het personeel.

4) Greenhouse

greenhouse_coffeeshop

Oudezijds Voorburgwal 191, 1012 EW Amsterdam

Deze kleine, knusse coffeeshop op de Oudezijds Voorburgwal staat bekend om zijn goede kwaliteit en aangename sfeer. De Green House is een winnaar van maar liefst 38 High Times Cannabis Cups. Mede een reden voor veel locals, toeristen en bekende mensen om terug te keren naar deze coffeeshop. De vele foto’s aan de muren van bekende (internationale) bezoekers bewijzen enerzijds dat de Green House een uitstekende plek is, maar daarnaast dat ze ook erg trots zijn op hun kwaliteit. Daarnaast is de Green House fijn gepositioneerd naast een gracht in de Wallen.

5) Abraxas

abraxas_coffeeshop

Jonge Roelensteeg 12-14, 1012 PL Amsterdam

Abraxas is een coffeeshop die je weggestopt vindt in een steeg, de Jonge Roelensteeg. Maar eenmaal gevonden, merk je dat het een waar pareltje is. Het woord Abraxas staat voor de zeven klassieke planeten. En met deze mystieke naam, mag het interieur natuurlijk niet achterblijven in de mystieke en middeleeuwse sfeer. Binnenin vind je tafels en de balie die gemaakt zijn van elegant hout, prachtige handgedecoreerde tegels aan de muur, en een kleurrijk en dynamisch mozaïek. Veel oog voor detail dus, en dat merk je ook aan het personeel. De bijzondere atmosfeer maakt deze coffeeshop tot een favoriet bij veel toeristen en locals.

6) Grey Area

grey_area_coffeeshop

Oude Leliestraat 2, 1015 AW Amsterdam

Grey Area is een kleine plek met een grote reputatie. De compacte coffeeshop wordt gerund door 2 Amerikanen die bekend stonden als “The Chiefs”. Dat deze Amerikanen het goed doen, blijkt wel uit de vele rijen die vaak al aanwezig zijn voordat de coffeeshop opent. Ook wordt Grey Area nog steeds erg geliefd door Amerikaanse toeristen die op bezoek zijn in Amsterdam. Hoewel er weinig plek is om binnen te ontspannen, staat Grey Area wel bekend om zijn uitstekende kwaliteit. Leuk detail is dat de klok altijd op 04:20 staat. Wil je de heren telefonisch bereiken, bel dan naar 420 4301 ;).

7) Siberië

siberie_coffeeshop

Brouwersgracht 11, 1015 GA Amsterdam

Op de mooie Brouwersgracht is coffeeshop Siberië te vinden. Dit gezellige en kleine tentje bevindt zich in een oud pand en bestaat inmiddels alweer ruim 30 jaar. In de vroege jaren 80 waren er nog maar weinig coffeeshops vergeleken met nu, maar door de uitstekende kwaliteit en hulpvolle medewerkers groeide Siberië uit tot een van Amsterdams meest gerespecteerde coffeeshops. Zo staan ze er om bekend service met entertainment te combineren. Regelmatig veranderende kunsttentoonstellingen, workshops, poëzie-lezingen, DJ-optredens en astrologie-lezingen behoren dan ook tot terugkerend decor.

8) Prix D’Ami

prix_d'ami_coffeeshop

Haringpakkerssteeg 3, 1012 LR Amsterdam

De Prix d’ami is met zijn 500 zitplaatsen de grootste coffeeshop ter wereld. Maar liefst 5 grote rookruimtes, 8 pooltafels en 36 flatscreens zijn door het pand te vinden. Hierop zijn altijd live voetbalwedstrijden te kijken. Door zijn meer moderne uitstraling, onderscheidt deze shop zich ook van de rest. De loungebanken binnen bieden daarnaast uitstekende zitplekken en een luxueuze uitstraling. Elke weekend zijn er live DJ’s die de bezoekers vermaken met hun muziek om zo de ultieme coffeeshop ervaring te bieden.

9) Amnesia

amnesia_coffeeshop

Herengracht 133, 1015 BG Amsterdam

Amnesia op de Herengracht is een coffeeshop die door velen wordt geliefd door zijn uitstekende locatie aan de gracht. Het terrasje aan de voorkant van het pand is dan ook met mooi weer met recht een hot spot te noemen. Met uitzicht op de grachten van Amsterdam is dat natuurlijk niet zo gek. Het interieur is daarnaast opvallend modern en luxe ingericht, wat door veel mensen als prettig wordt ervaren. Bovendien is het qua muziek voor veel klanten uitmuntend geregeld!

10) Dolphins

dolphins_coffeeshop

Kerkstraat 39, 1017 GB Amsterdam

De laatste coffeeshop is direct een bijzondere. The Dolphins op de Kerkstraat is een thema-coffeeshop geheel in een onderwater-stijl. Verlichte dolfijnen en een koraalrif aan de muur zijn deze coffeeshop dan ook niet vreemd. Ook bijzonder is dat tabaks-rokers (beneden) worden gescheiden van alleen cannabis-rokers (boven), zodat men geen last heeft van elkaar. Het thema van deze coffeeshop blijft bijna altijd in de gedachten van de bezoekers hangen. Voor hen genoeg reden om regelmatig naar deze bijzondere plek terug te keren.как узнать на какой позиции сайтлобановский александрцифровые фотопастор владимир мунтян биографиякупить ноутбук lenovo thinkpadнастенно потолочные светильники arte lamp

Related Posts