Winkels

De ArenAPoort omvat onder andere het grote winkelgebied aan weerzijden van het geheel vernieuwde station Amsterdam Bijlmer ArenA. Het is een uniek gebied waar grootschalige entertainment (Amsterdam ArenA, Heineken Music Hall en Pathé ArenA) samen te vinden is met heel veel winkels.

Aan de ene kant van het station bevindt zich de ArenA Boulevard met vooral grootschalige winkels. Hier treft u bijvoorbeeld de megastores van Perrysport en Decathlon aan waar u alles kunt vinden wat u nodig heeft op het gebied van sport en outdooractiviteiten. Daarnaast bevindt zich hier de grootste Media Markt van Nederland met een enorm assortiment elektronica, bruin-witgoed, computers en toebehoren. Een mooie aanwinst is ook het restaurant Jinso waar u heerlijk kunt genieten van de oosterse keuken. In dit unieke pand is ook Villa Don gevestigd waar u terecht kunt voor een overheerlijk broodje of andere snelle hap.

Voor de moeders en vaders gaat er een wereld open in de megastore van de Prénatal. En aan het einde van de ArenA Boulevard staat de grootste overdekte woonmall van Europa: Woonmall Villa Arena met alles op het gebied van woninginrichting met ca. 70 winkels.

Aan de andere kant van het station is het grote winkelcentrum Amsterdamse Poort, het winkelcentrum van een Wereldstad. En dat ziet en voelt u ook ook als u daar bent. De Amsterdamse Poort is letterlijk van alle markten thuis. Bekende warenhuizen worden hier afgewisseld met kleine speciaalzaken op vele gebieden, waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen, maar ook een grote kans hebt unieke dingen te vinden. Dit brede aanbod wordt gecombineerd met de gezelligheid die de Amsterdamse Poort zo eigen is.

Gezellige drukte, in het centrum, op de pleinen waar regelmatig wat te doen is, in de winkels, in de diverse horecagelegenheden die u daar kunt vinden. Gezellig is ook de Shopperhal, een permanente overdekte markt met een keur aan artikelen die in een unieke sfeer en ambiance worden aangeboden.

Als later dit jaar ook alle winkels onder het nieuwe station klaar en geopend zijn, strekt het winkelgebied in ArenA Poort zich uit van Woonmall Villa ArenA aan het einde van de ArenA Boulevard tot het Anton de Komplein waar het stadsdeelkantoor en de wekelijkse markt zich bevinden. Een zeer uniek winkelgebied dat zeker het bezoeken waard is.

De bereikbaarheid van dit unieke winkelgebied ArenA Poort is optimaal te noemen. Het station Amsterdam Bijlmer ArenA vormt de poort naar het gebied. Vrijwel alle treinen stoppen op dit station en ook met de bus, metro en Zuidtangent kunt u hier met het grootste gemak komen. Ook met de auto is de bereikbaarheid uitstekend en in het gehele gebied treft u overal parkeergarages aan.

Dit alles draagt zeker bij aan een dagje onbezorgd shoppen. Dus wilt u er een lekker dagje erop uit, kom dan naar het winkelgebied ArenA Poort!