Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Vampire Weekend

Contact

Adres:
AFAS Live
Johan Cruijff Boulevard 59
1101DS Amsterdam Zuidoost
Afstand:
Vampire Weekend

Vampire Weekend komt 19 november naar AFAS Live
De aankondiging van de tournee volgde op de release van het vierde album 'Father of the Bride', dat op 3 mei uitkwam. Eerder dit jaar werden de singles 'Harmony Hall' en 'Sunflower' uitgebracht, die afkomstig zijn van deze nieuwe plaat. 'Father of the Bride' is de langverwachte opvolger van het Grammy Award winnende album 'Modern Vampires of the City'.

De band werd opgericht in 2006 en bestaat uit zanger en gitarist Ezra Koenig, drummer Chris Tomson en bassist Chris Baio. In 2008 bracht Vampire Weekend hun gelijknamige debuutalbum uit, dat wereldwijd werd ontvangen als een van de beste indierockplaten van dat jaar. Hierop zijn onder andere bekende hitsingles zoals A-punk en Oxford Comma te horen.

Vampire Weekend staat bekend om hun unieke sound. Hun muziek word omschreven als stuiterende indierock met een aanstekelijke mix van afrobeats, Caribische ritmes en westerse popmuziek. Op 19 november 2013 was de band voor het laatst in Nederland te zien tijdens een concert in AFAS Live. Exact zes jaar na dato keert de groep nu dus weer terug.

Locatie