Urban Interactive District

Ontwikkeling Urban Interactive District

Met Urban Interactive District (afgekort UID) bedoelen we de ontwikkeling van een gebied met daarin onder andere kantoren,  een hotel, een culturele voorziening, horeca en woningen. Er worden ongeveer 990 woningen ontwikkeld waarvan ongeveer 430 studentenwoningen, 120 huurwoningen vanaf 45 m², 290 huurwoningen vanaf 65 m² en 150 huurwoningen van 75 tot 90m².

Al deze woningen en bedrijven komenop vier verschillende te ontwikkelen plekken met daaronder een  parkeergarage. Tussen deze plekken komen  openbaar toegankelijke straten en pleinen. Door UID wordt het uitgaansgebied rondom de ArenA Boulevard nog beter. De woningen zorgen voor meer energie en beweging in het gebied. Op dit moment zitten we in de fase van het maken van de plannen voor UID.

UID is opgezet als een district, zowel als we het over de stedenbouwkuneals over het programma hebben. Het wordt een gebied met verschillende verblijfsmogelijkheden en afwisselend ochtend-, middag-, avond- en nachtritme.

ArenAPoort

In ArenAPoort zijn veel plekken die veel mensen kunnen trekken, zoals de Johan Cruijff ArenA en de Heineken Music Hall.,Hierdoor kan het op bepaalde momenten heel druk zijn en op andere momenten juist heel rustig. Daar speelt het Urban Interactive District op in. Om ervoor te zorgen dat er in ArenAPoort ook op andere momenten dingen te doen zijn komen in UID zowel kleinere als grotere -voorzieningen opgenomen.

Waar?

Op het ArenA Park, het grasveld bij de Johan Cruijff ArenA, Afas Live en Ziggo Dome

Wanneer?

Het is de bedoeling dat de bouw eind 2020 begint. We verwachten dat drie jaar later de bouw klaar is.  De verwachte oplevering is 3 jaar na start bouw. De ontwikkelaar is OMC. Dit is een samenwerkingsverband tussen Ballast Nedam Development en AM.

Contact

Projectteam gebiedsontwikkeling ArenAPoort Gemeente Amsterdam

Laura Theijsmeijer, assistent projectmanager

l.theijsmeijer@amsterdam.nl