Ontwikkeling Urban Interactive District

Op het ArenA Park, het grasveld bij de Johan Cruijff ArenA, Afas Live en Ziggo Dome komt het Urban Interactive District (afgekort UID). Het UID staat voor de ontwikkeling van een gebied met daarin onder andere kantoren, een hotel, een culturele voorziening, horeca en woningen. Er worden ongeveer 990 woningen ontwikkeld waarvan circa 430 studentenwoningen, 120 huurwoningen vanaf 45 m², 290 huurwoningen vanaf 65 m² en 150 huurwoningen van 75 tot 90m².

Al deze woningen en bedrijven komen op vier verschillende te ontwikkelen plekken met daaronder een parkeergarage. Tussen deze plekken komen openbaar toegankelijke straten en pleinen. Door UID wordt het uitgaansgebied rondom de ArenA Boulevard nog beter. De woningen zorgen voor meer levendigheid in het gebied.

UID is stedenbouwkundig en programmatisch opgezet als een district. Het wordt een gebied met verschillende verblijfsmogelijkheden en een afwisselend ochtend-, middag-, avond- en nachtritme.

In ArenAPoort zijn veel plekken die veel mensen kunnen trekken, zoals de Johan Cruijff ArenA en de Heineken Music Hall. Hierdoor kan het op bepaalde momenten heel druk zijn en op andere momenten juist heel rustig. Daar speelt het Urban Interactive District op in. Om ervoor te zorgen dat er in ArenAPoort ook op andere momenten dingen te doen zijn worden in UID zowel kleinere als grotere voorzieningen opgenomen.

Naar verwachting begint de bouw eind 2020. De verwachte oplevering is drie jaar na de start van de bouw. De ontwikkelaar is OMC, een samenwerkingsverband tussen Ballast Nedam Development en AM.