Vernieuwing Bijlmerdreef

Rondom de Bijlmerdreef wordt volop gebouwd. Er zijn woningen bijgekomen en kantoren worden vernieuwd. Ook de openbare ruimte op de Bijlmerdreef is toe aan vernieuwing. Het gebied is nu nog vooral op auto’s gericht en slecht bereikbaar voor voetgangers. Daarom wordt het gebied ter hoogte van winkelcentrum Amsterdamse Poort aantrekkelijker gemaakt met meer groen en meer ruimte voor voetgangers.

De volgende werkzaamheden staan op de planning:

  • Een nieuwe voetgangersbrug over het Hoekenrodepad

  • Vernieuwing Kiss & Ride bij station Amsterdam Bijlmer ArenA

  • Meer groen en betere oversteekmogelijkheden op de Bijlmerdreef

De Bijlmerdreef wordt straks met een nieuwe voetgangersbrug over het Hoekenrodepad beter verbonden met het station Amsterdam Bijlmer ArenA. Ook komen er bankjes en meer groen met verschillende boomsoorten. Ook de Kiss & Ride richten we opnieuw in. De parkeerplekken verhuizen naar de Kiss & Ride aan de Hoogoorddreef. De drie taxistandplaatsen blijven gehandhaafd.

De Bijlmerdreef blijft een stadsstraat. Dit betekent dat auto’s en bussen er 50 kilometer per uur blijven rijden. Maar er verandert ook veel. Zo komen er bomen, plantenbakken en bankjes. Daarnaast komen er betere oversteekmogelijkheden zodat er meer ruimte ontstaat voor voetgangers. Ook maken we gebruik van regenkratten onder de grond om bij hoosbuien regenwater op te vangen. Zo houden we rekening met de gevolgen van klimaatverandering. De werkzaamheden aan de Bijlmerdreef starten begin 2020 en duren naar verwachting tot de zomer van 2020.